Allmänna villkor och integritetspolicy

Som kund vill vi att du ska känna dig trygg med att handla på sisuforlag.se. Här hittar du information om de köp- och leveransvillkor (villkoren) som gäller för den produkten du köper/köpt. Längre ner på sidan kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter och ta del av vår integritetspolicy.

Köp- och leveransvillkor

1. Priser

Pris framgår vid presentationen av materialet. Samtliga priser är angivna i svenska kronor (SEK) inklusive svensk moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Priset som var aktuellt vid ditt beställningstillfälle är det som gäller oavsett om priset går upp eller ned efteråt.

2. Betalningsvillkor

På sisuforlag.se kan du välja mellan följande betalsätt:

  • Betalkort. Betala ditt köp direkt i kassan, vi accepterar Visa, Mastercard och Amex. SISU IFörlag använder sig av Stripe som betallösning.
  • Faktura. Betala ditt köp via faktura, 30 dagar netto. Fakturan skickas till den e-postadress du registrerat. Om du inte har någon e-post skickas en pappersfaktura med leveransen. Vid försenad betalning av avi/faktura kan eventuell påminnelseavgift samt dröjsmålsränta tillkomma.

3. Fraktkostnad inom Sverige

Vid beställning av produkter som ska skickas tillkommer en fraktavgift. Avgiften framgår i kassan, du kan också se aktuella fraktkostnader i våra vanliga frågor och svar.

4. Fraktkostnad utanför Sverige

För beställningar som ska sändas utanför Sverige betalar du det faktiska priset för leveransen. Vi utgår då från den fraktavgift eller porto som vår distributör tar ut. Vårt system på sisuforlag.se kan idag inte räkna ut denna kostnad utan visar portot för en inrikes leverans. Därmed tillkommer portokostnad på fakturan för leveranser utanför Sverige.

5. Orderbekräftelse

När vi mottagit din beställning skickar vi snarast en orderbekräftelse till din e-post med information om din beställning. Kontrollera alltid din orderbekräftelse och kontakta oss snarast om du har några frågor angående din beställning.

6. Leveranser

Digitala utbildningsmaterial
För att få tillgång till ditt digitala utbildningsmaterial behöver du en registreringskod (kod).
Koden skickas i samband med ditt köp och levereras antingen direkt till din e-postadress eller tryckt i en folder alternativt bok som då levereras med post. Hur du får din kod framgår av orderbekräftelsen.

Fysiska utbildningsmaterial
Böcker samt digitala produkter som följs av ett häfte eller folder skickas som brev eller paket från vårt lager. Normal leveranstid för brev och paket inom Sverige är 2-3 vardagar.

7. Leveransavisering

Privatperson
Du får en avisering till din e-post när beställningen lämnar vårt lager. När paketet finns att hämta hos ombud får du en sms-avisering, förutsatt att du lämnat ditt mobilnummer i samband med beställningen.

Företag
Du får en avisering till din e-post när beställningen lämnar vårt lager. Ditt paket levereras direkt till mottagaradressen.

9. Ångerrätt enligt distansavtalslagen

SISU Förlag driver sisuforlag.se och följer distansavtalslagen när det gäller köp på sisuforlag.se. Distansavtalslagen gäller konsumenter. Som konsument har du ångerrätt som ger dig möjlighet att inom 14 dagar ångra köpet. Ångerfristen börjar löpa den dag du tagit emot varan.

10. Återbetalning

SISU Förlag betalar tillbaka pengarna med samma betalningssätt som du köpt varan. Återbetalning sker inom 14 dagar, förutsatt att varan returnerats inom den tiden.

11. Returkostnader

Du får själv betala returkostnaderna om du sänder tillbaka varan. För att returnera helt digitala produkter, dvs produkter som inte skickas som en fysisk artikel, kontakta oss på kundtjanst@sisuforlag.se

Returadress:
SISU Förlag, c/o Postpac, Maskingatan 6, 274 30 Skurup
Skicka din retur med PostNord.

12. Ej uthämtat paket

Om du inte hämtar ut ditt paket utan låter det gå tillbaka till vårt lager, förbehåller vi oss rätten att debitera postvänd retur med 90 kr.

13. Avslut av tjänst

SISU Förlag förbehåller sig rätten att stänga ner en tjänst/produkt ett år efter att tjänsten/produkten har utgått ur sortimentet eller har slutat att säljas och tillhandahållas i befintlig tekniklösning.

14. Tvist

Om du tycker att en vara du har köpt hos oss är felaktig men vi inte håller med dig så har vi en tvist. För att få denna tvist prövad kan du vända dig till Allmänna reklamationsnämnden, Box 174, 101 23 Stockholm. Vi medverkar i tvistlösningsförandet och följer ARN:s rekommendationer.

Här hittar du Allmänna reklamationsnämndens webbplats, arn.se

Handlar du i form av privatperson kan du också vända dig till EU-kommissionens onlineplattform för tvistlösning som du hittar här.

Du är alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst, vi hjälper dig gärna.
Telefon: +46(0)411 167 77, vardagar 09.00-16.00
E-post: kundtjanst@sisuforlag.se

 

Integritetspolicy för behandling av personuppgifter

SISU Förlag AB, org.nr. 556452-2273, är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som inhämtas och behandlas av SISU Förlag. Din privata integritet är viktig för oss och vi värnar om våra kunders integritet. Vi vill att du ska känna dig trygg när du lämnar dina uppgifter till oss.

SISU Förlag håller ett register över alla kunder som innehåller de personuppgifter du lämnar i samband med registrering/köp – det kan vara namn, personnummer, telefonnummer, mejladress och postadress för faktura och leverans.

Personuppgifterna sparas på följande sätt:

  • Fyra år efter senaste köp.
  • På webbplatser som ingår i SISU Förlags produktsortiment sparas lämnade personuppgifter tills du begär radering.

Du har rätt att begära ett utdrag av dina uppgifter samt begära rättelse eller radering av uppgifter genom att mejla till  kundtjanst@sisuforlag.se.

Nyhetsbrev skickas bara till dig som har godkänt utskick från SISU Förlag och du kan när som helst återkalla ditt samtycke.

Integritetspolicy

Vill du veta mer om hur och varför vi behandlar dina personuppgifter, hänvisar vi till integritetspolicy för behandling av personuppgifter som gäller inom ramen för verksamhet bedriven av:
Sveriges Riksidrottsförbund (RF) (802002-8166),
Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna (SISU) (802012-2845),
SISU Förlag (Idrottsböcker) (556452-2273),
Stiftelsen Riksidrottsförbundets Idrottsinstitut Bosön (Bosön) (813600-0497).

Integritetspolicy för behandling av personuppgifter finns att läsa i sin helhet på rf.se

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor.
 kundtjanst@sisuforlag.se
+46 (0)411-167 77 vardagar 09.00-16.00

Cookiepolicy

På sisuforlag.se använder vi nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi använder också kakor för webbanalys så att vi kan förbättra vår webbplats.

Läs SISU Förlags cookiepolicy.