Carola Sjödin

1 titlar

Simning och simundervisning har varit mitt stora intresse i många, många år. Att få vara med och dela upplevelsen när ett barn lär sig simma är stort. Glädjen i deras ögon och den stolthet de visar när de märker att ”Jag kan simma” är härlig.

Fram till i mitten av 80-talet var simning, allt från ledare för vattenvanegrupper till elitsimmare, min vardag. Tänk vad kul att ha sitt stora intresse som arbete. Sedan var det dags att ta klivet in i skolans värld som mellanstadielärare och under senare år som rektor. Ledarskap och undervisning är för mig alltid följt mig – både i skolan och i simningen. I drygt 25 år har jag organiserat simundervisning för barn och vuxna, utbildat simlärare och ledare.

Att skriva och författa är ett sätt att nå ut med sitt budskap – Glädjen i att vara vattenvan och kunna simma är livsviktigt! Min skrivande har resulterat i att jag var en av författarna till Svenska Simförbundets utbildningsmaterial för simlärare som skrevs i mitten av 90-talet. För några år sedan erbjöds jag att genom förlaget Hallgren&Fallgren skriva en egen bok ”Hurra jag simmar” och just nu är den nya ”Simlärarboken” klar. Jag har skrivit den på uppdrag av Svenska Simförbundet. Boken ges ut på SISU idrottsböcker. Simlärarboken är en utbildningsbok för simlärare och för idrottslärare som ska undervisa i simning.

Simningen har följt mig genom livet. Min pappa var simtränare på sin fritids och han och mamma följer fortfarande med nyfikenhet vad som händer inom simningen. Min syster är en skicklig simtränare och ledare i Uppsala. I min familj har man inte kunnat undvika vatten och vattenidrotter – barnen har simmat och nu är både de simlärare på sin fritid. Jag brukar säga att simningen är min livsnerv – jag klarar mig inte utan den.

Jag delar gärna med mig av mina kunskaper och erfarenheter i bokform, förläsningar och utbildningar. På så sätt jag kan bidra till utvecklingen.

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.