Joanne Elphinston

1 titlar

Joanne Elphinston är sjukgymnast född i Australien, men verksam i Storbritannien. Elphinston är särskilt inriktad på muskelbalansering, rehabiltering och förbättrande av idrottares maximala prestation. Elphinston har arbetat med elitidrottare i ett stort antal idrotter sedan 1991.

Joanne Elphinston har utvecklat konceptet JEMS (Joanne Elphinston Movement System) som används både i Storbritannien och Sverige. Metoden har sin utgångspunkt i byggstenarna stabilitet, rörlighet, symmetri och balaElphinston är en internationell föreläsare, författare och konsult inom elitidrott och scenkonst. I mer än tjugo år har hon utvecklat och använt sin unika metod och teori för idrottare på internationell nivå inom många olika idrotter, bland annat triatlon, badminton, tyngdlyftning, gymnastik, kampsport, kanotsport, friidrott, skidåkning, ridning, cykling, fotboll, golf och tennis.

Till Elphinstons uppdragsgivare hör bland annat brittiska olympiska kommittén, OS- och VM-medaljörer inom både sommar- och vinteridrotter, professionella musiker och danskompanier. Hon är rådgivare åt idrottsorganisationer på elitnivå när det gäller utveckling av teknik, skadeprevention och rehabilitering, och hon är särskilt intresserad av barns och ungdomars idrottsutveckling och övergång till tävlande på seniornivå. Joannes metod för samordnad rörelse har en avgörande betydelse för yrkesutövning och nya perspektiv inom rehabilitering, träning, hälsa och prestation.

Mer om Joanne kan du också läsa om på www.jemsmovement.com

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.