Mikael Mattsson

4 titlar

Mikael Mattsson är forskare, författare, föredragshållare, tränare och aktiv. Han är medicine doktor i fysiologi på Karolinska Institutet samt forskar vid RISE (Research Institutes of Sweden) och vid Stanforduniversitetet i Kalifornien. Mikaels forskning är inriktad på individualisering av träning, framför allt anpassning till konditionsträning, de genetiska förutsättningarnas inverkan, samt beräkningsmodeller och algoritmer.

Mikael arbetar både teoretiskt och praktiskt med idrottsfysiologi, träningslära och prestationsutveckling, bland annat som föreläsare för idrottsklubbar, idrottsförbund och andra företag, bland annat på RF:s utbildningar till fys- och elittränare. Under åren har han jobbat som fystränare för ett brett spektra av idrotter, till exempel handboll, längdskidor, balett och multisport.

År 2018 startade han SVEXA (Silicon Valley Exercise Analytics, tillsammans med bland andra Filip Larsen) som jobbar med att optimera prestation och minimera skador hos elitidrottare. Idén med företaget är att lägga ihop kunskap från forskning och erfarenheter från tränarrollen med datavetenskap och analysmetoder för att på så sätt skapa system som kan beräkna optimal träningsbelastning för varje individ vid varje specifikt tillfälle.

Mikael tilldelades Friskispressens Stora träningspris 2013 och Sveriges Centralförening för Idrottens Främjandes (SCIF) pris till yngre framstående idrottsforskare 2014. På fritiden försöker han hålla igång med olika konditionsidrotter som löpning, cykling, paddling, inlines- och skridskoåkning.

Foto: Luca Mara / Acadyme.com

Kontaktuppgifter:
Tel: +1 (650) 272-9208
E-post: mikael@svexa.com
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/c-mikael-mattsson-2786324/

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.