Susanne Meckbach

2 titlar

Susanne Meckbach är doktor i idrottsvetenskap med inriktning mot sport coaching. Hennes utbildningsbakgrund är bred med ämnen som pedagogik, ledarskap, idrottsvetenskap, journalistik, medie- och kommunikationsvetenskap. 2009 ingick hon i den nationella forskarskolan i idrottsvetenskap, NFI, och har disputerat med en avhandling om svenska herrelitfotbollstränares lärande och arbete. Idag är hon delägare i Meckbach Träning, arbetar med olika forskningsprojekt om ledarskap och föreläser om ledarskap och lärande inom idrotten.

Susanne har under hela sitt liv haft ett brinnande idrottsintresse och har också omfattande praktisk erfarenhet av artistisk gymnastik och fridrott på elitnivå. Intresset för ledarskap väcktes i ung ålder som aktiv inom idrotten och fördjupades ytterligare vid studier på universitet och i arbetet på Svenska Fotbollförbundet. Susanne arbetade under ett och ett halvt år på förbundet och fick därigenom möjlighet att möta ledare och tränare på olika nivåer inom fotbollen.

Det var framför allt arbetet som medieassistent under herrarnas EM-kval 2008 och 2009 som väckte frågor om elitidrottens ledarskap och förutsättningar, frågor som hon fördjupade sig ytterligare i när hon påbörjade sin forskarutbildning 2009.

Foto: The Studio

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.